Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 10 de desembre del 2008

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESIÓ, TAMBÉ A VALÈNCIA


Terribas reclama que es compleixi l'acord de reciprocitat

La directora de TV3 referma la postura d'Albert Sáez i replanteja la conveniència d'emetre Canal 9 a Catalunya
La directora de TV3, Mònica Terribas, ha dit avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que calia valorar l'esforç que feia TV3 per emetre Canal 9 a Catalunya i que potser no valia la pena si no s'estava preparat 'per assumir que les emissores es rebin a tots els territoris en igualtat de condicions'. Terribas ha reforçat la postura del president de la CCMA, Albert Sáez, qui ja havia dit que es replantejarien l'emissió de Canal 9 a Catalunya si la reciprocitat no es complia.

Terribas feia referència al tancament, el dia 28, dels repetidors de TV3 a Alginet i la Llosa de Ranes i a que, mentre que el Canal 9 ja es pot veure a Barcelona i rodalia, és molt difícil veure TV3 al País Valencià. La reprocitat doncs, no és efectiva i el govern espanyol admet que encara no hi ha cap data per atorgar el tercer múltiplex que reclama el govern valencià per tal de fer real la reciprocitat. El Ministeri d'Indústria però, ha dit que ja ha donat dos múltiplex a la Generalitat valenciana i que un d'aquests dos, el segon, es podria fer servir per emetre TVC. Al primer, hi emet Canal 9.

El govern de Catalunya va emetre un comunicat, dissabte 29, en què lamentava i rebutjava el tancament dels repetidors de TV3 d'Alginet i la Llosa de Ranes per part de tècnics de la Generalitat Valenciana. El govern considera 'inacceptable l'actitud dilatòria' del govern espanyol i el responsabilitza indirectament del tancament per no haver aprovat abans el decret de reciprocitat que protegiria els repetidors. El coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, per la seva banda, ja va dir llavors que el tancament no els havia sorprès perquè el govern valencià no havia variat la seva actitud i que no entenia com es podia dir que el PP tenia una bona actitud vers TV3, en referència al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya