Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 29 d’abril del 2009

SOM ON SOM



Som on som. Almàssera, si fa no fa, té una població de set mil habitants. No deuria ser difícil la governabilitat del municipi així, però en els temps que corren, amb el quals tots anem atrafegats, pareix que de vegades algú oblida el bé comú, no pensa en la col·lectivitat o, tal vegada, no se sent part del projecte de poble. Per això, els valencianistes del BLOC sabem de les dificultats que suposa fer front al vandalisme, a la insensatesa, a fer un mal ús dels bens comuns, siga mobiliari urbà, com de parc infantils, com de jardins, com l'adreçament dels carrers i places. És difícil per als que tenen la responsabilitat, els governants municipals, de posar mitjans i esforços a este objectiu, més en temps de crisi quan més escassos són els recursos i cal filar ben prim on, com, quant i quan gastar-los. Per això, els hi volem oferir la nostra col·laboració als actuals governants. No és cap generositat cap ells, sinó el profund convenciment que tots pertanyem al mateix poble i, com tota pedra fa paret, el nostre oferiment està presentat.

Això s'ho hem adreçat a l'alcaldessa, per registre d'entrada esta mateixa setmana. Som conscient que la nostra actitud pot sorprendre, fins i tot pot ser vista amb recel, però, som de l'opinió que la cohesió social, el benestar comunitari, la qualitat de vida, són bens en els quals ens hem d'implicar tots plegats. Ara es diuen que són estos objectius estratègics; doncs bé, per la seua importància cal superar visions d'estretes. Tanmateix diem això com també que sent la màxima responsabilitat sempre d'aquells que les urnes els han donat major suport, estos han de pendre la iniciativa i han de liderar el projecte de poble que tots volem: saludable, sostenible, estètic, cohesionat, que té cura de les seues tradicions i està obert a la modernitat del segle XXI, que aspira a les més altes quotes de benestar per a tots els seus veïns i veïnes, que desitja i treballa per la solidaritat amb altres indrets del món, que vol sentir-se viva i integrada en el conjunt dels pobles de l'Horta Nord, creant amb ells llaços de cooperació i agermanament.

En moments d'incertesa, quan empreses i famílies ho estan passant malament, mostrem la nostra preocupació per la situació en la qual es troba la Corporació Municipal. Esta preocupació també se l'hem traslladat a l'Alcaldessa i l'hem preguntat per quin són els programes d'actuació que hi té previst posar en marxa, i el termini i pressupost per fer-ho, davant la problemàtica adés esmentada de vandalisme, conservació de parc i jardins, cohesió social, salubritat, ...? Oferint-le la nostra col·laboració, l'hem expressat el nostre interés i necessitat de saber quines són les partides pressupostàries i concepte, per a l'exercici 2009, que disposa l'Ajuntament d'Almàssera per a Serveis i Obra pública?

De seguida que ens ho conteste us informarem.