Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

divendres, 26 de juny del 2009

EL BLOC PREGUNTA A LA CORPORACIÓ MUNICIPAL




A les passades trobades varen alertar del creixent l'estat social monolingüe que s'imposa. I ho fa per la nefasta gestió educativa del Govern de València. Així ho posava de manifest Diego Gómez, president de l'Escola Valenciana. Més tard, diversos sindicats (STEPV, CC.OO., UGT) denunciaven com la Conselleria d'Educació eliminava línies d'ensenyament en valencià per implantar les d'anglés.

Doncs bé, el proper curs escolar 2009-2010, entre 90.000 i 100.000 alumnes, segons les fonts consultades, no podran estudiar en valencià. Falten places del que s'ha anomenat línea en valencià en l'ensenyament d'infantil, primària i secundària. Fins i tot, la Conselleria d'Educació admet este fet i expressa que l'oferta de places de línea en valencià és clarament insuficient. Això ocorre en gairebé tot el país, de nord a sud. Un exemple de tot plegat l'ofereix el C.P. Cervantes d'Alboraia.

Com a ciutadans ens preocupa esta situació; com a pares i mares veiem trepitjats els nostres drets i els dels nostres filles i fills. Veïns i veïnes s'adrecen al col·lectiu del BLOC a Almàssera preguntant-nos per diverses assumptes relacionats amb l'ensenyament públic al municipi. Ens manifesten la seua indignació per temes com la rehabilitació del col·legi públic Carraixet, les exigües inversions en educació, o el que hui portem a debat: el nombre de places en línia en valencià, tant en infantil, com en primària i en secundària.

El BLOC proposa el Pla per l'Escola Plurilingüe que ha tingut el suport de gran part dels centres escolars, així com de l'STEPV, CC.OO. ADIDE i FAPA València. Desitgem, tot i el rebuig manifestat per la Conselleria, consensuar-ne d'un que obtinga els recursos econòmics necessaris i el compromís ferm de governants, de partits polítics i d'entitats socials valencianes.

Per això ens hem remet a l'alcaldia del nostre Ajuntament sol·licitant-hi que ens faça arribar informació sobre tres aspectes concrets:

1. Quin és la situació, al nostre municipi, sobre l'oferta i la demanda de places d'ensenyament en línia en valencià?
2. Quines gestions ha fet la Corporació Municipal per assegurar un òptim servei d'ensenyament amb places per a tots els xiquets i xiquetes almasserins que vullguen rebre la seua ensenyança en valencià?
3. Ha convocat o convocarà en els propers dies al Consell Municipal Escolar per tractar, entre altres, este tema?

A la regidoria d'educació ens adrecem i la senyora Alcaldessa es coresponsabilitza de la seua resposta.