Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 25 d’agost del 2009

RES PUBLICA PER L'ADMINISTRACIÓ DEL NOSTRE POBLE



"Res publica", afers públics, bones pràctiques en la governança de les Administracions Locals.

La proposta que fem els del BLOC d'Almàssera a tota la ciutadania del nostre poble sobre estes bones pràctiques dels afers públics passen necessàriament per dos elements: la transparència i un model regulatiu amb un sistema de fiscalització. Per desterrar la corrupció de les nostres institucions, per millorar la qualitat de servei als ciutadans i ciutadanes i per optimitzar els sempre pocs recursos existents sent més eficient.

La transparència en la gestió, en la tramitació i documentació que tantes vegades hem reclamat i ho continuarem fent. Esta transparència passa ineludiblement per la gestió participativa, per informar en temps i forma que la fasen viable i eficaç o la implantació de mecanismes d'autocontrol i autoregulació.

La transparència és soles un dels elements de la governança local. Cal comptar amb una visió integradora entre l'activitat privada i la pública sobre la base de la regulació de totes dues; eliminar la corrupció en l'administració pública requereix també de fer-ho en el sector privat. A més a més, proposem introduir sistemes de fiscalització transversal i de fiscalització vertical. Propossem, doncs, entre altres la introducció de pràctiques d'auditoria, l'aplicació de la jerarquia organitzativa, o la implantació de models Q de qualitat.

Continuarem parlant.