Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

diumenge, 31 de juliol del 2011

Nova agressió a la seu de la Coalició Compromís

És una més de les moltes agressions feixistes que sofreixen les organitzacions progressistes valencianes. Abans d'aquesta darrera a la seu de la Coalició Compromís a València ciutat foren, entre altres, les que patiren el centre cívic El Terra, la Societat Coral el Micalet, el sindicat la Intersindical o la seu del BLOC a la ciutat de València,. I això soles al Cap i Casal del nostre país, però a tot arreu hi són constants: a Gandia, a Alcoi, a Burjassot, a Albalat del Sorell, a Almàssera, ... La llista és interminable i, mentrimentres, què fan els responsables de la seguretat i del comandament de les forces i cossos de seguretat? Resulta paradoxal que la Delegació del Govern Central a València no responga a aquests actes amb la detenció dels individus responsables portant-los davant del jutge. La societat valenciana ha dit “prou” en nombroses ocasions, i els ha rebutjat reiteradament al carrer i a les urnes.
Ara, a més a més, no soles les agressions a locals i a bens són constants, generant una mena de guerrilla urbana de “baixa intensitat” amb la trencadissa de vidres dels locals i seus, amb el llançament de pintura a les façanes o cartells dels líders, amb silicona als panys, amb accions per rebentar actes culturals, amb la trencadissa de mobiliari o bens de les seus o locals en el que actuen. Ara assenyalen a persones i a representats de la societat civil i política. Ara, sense cap pudor, i sense cap conseqüència jurídica immediata, relaten en premsa el compromís que hi tenen, i han tingut, amb la violència. Ara pretenen a cara descoberta, amb noms i cognoms, engrandir la violència com argument polític i proclamen “la razón de las pistolas”. I tot això sense cap contestació per part de Fiscalia? Sense cap investigació des de la Delegació del Govern Central a València? Quina és l'actuació del Ministeri de l'Interior del Govern Central?
A la transició, durant l'anomenada “Batalla de València”, hagueren atacs amb bombes, hagueren ferits i morts. En aquestes primeres dècades del segle vit-i-u la societat valenciana no pot permetre una deriva com aquella. Cal aturar-la, cal aturar-los, de soca-rel. Els demòcrates contra els que no ho són, sense ambigüitats, amb fermesa. Els reptes que la nostra societat té endavant són massa importants per què uns neofeixistes vulguen capgirar la història.