Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

diumenge, 7 d’agost del 2011

Ple Municipal 25 de juliol

En la maratoniana sessió plenària del passat 25 de juliol, les regidores i els regidors dels cinc Grups polítics que conformen la Corporació Municipal d'Almàssera prengueren acord que la ciutadania deuria conèixer. El BLOC – C.M. Compromís farà l'esforç d'aportar aquesta informació mentrimentres la pàgina web oficial de l'Ajuntament no vinga replegada aquesta informació; a més a més, demanarem que els Plens municipals es transmeta per web-cam i s'adjunten als documents audiovisuals que reculla l'anomenada pàgina web. D'aquesta manera tots els ciutadans i ciutadanes podran accedir-hi com i quan més els convinga.
L'Acta de la Sessió anterior va ser aprovada després de algunes consideracions de redacció i a la manifestació del portaveu del BLOC – C.M. Compromís, expressada en forma de queixa reiterada, que l'Acta venia escrita en monolingüe-castellà incomplint-se la legislació vigent que va explicitar.
Es va aprovar el calendari festiu local escolar. Així queda fixat que, per a tota la comunitat educativa d'Almàssera, seran no lectius els dies:
Es va aprovar la Moció d'EUPV sobre “Plantació i tractament d'arbratge urbà en la Plaça Major d'Almàssera” amb el recolzament de tots els grups polítics i l'abstenció del popular. En la Moció s'emplaçava a disposar d'ombratge a la major part de la plaça durant els mesos estivals on el sol és més punyent i obliga al veïnat a esguardar-se d'ell.
Va ser rebutjada la Moció d'UxV sobre la composició de Comissions Informatives amb els vots favorables del PP, PSOE i EUPV. El BLOC – C.M. Compromís es va abstindre, doncs, tot i estar a favor sobre el fons de la qüestió (que no és altra cosa que cercar la major proporcionalitat en funció del nombre de grups polítics que hi són a l'Ajuntament en cada legislatura i, per tant, la funció matemàtica ha de servir a aquesta finalitat i no al revés), la Moció apel·lava a una raó matemàtica de dubtosa operatòria.
Va ser rebutjada la Moció d'EUPV sobre “28 de juny de 2011: dia de l'orgull lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual” amb els vots en contra del PP, d'UxV i del BLOC – C.M. Compromís. El BLOC va expressar la seua conformitat en determinar aquest dia del 28 de juny com un dia reivindicatiu recolzant la lluita d'aquest col·lectiu en la defensa dels seus drets individuals. També el nostre grup va posicionar-se a favor d'aquesta lluita i expressà com de compromesos estaven en ella. També va oferir, una vegada més perquè ja ho havia fet quan passà per la Comissió Informativa, redactar una Moció conjunta en estos termes de compromís amb la defensa dels drets d'aquest col·lectiu, en tant en quant hi són vulnerats. Tanmateix, el BLOC – C.M. Compromís està disconforme en incloure en la moció una crítica que desqualifica el conjunt de la comunitat de creients, quan assimila Església amb jerarquia de l'església catòlica. Des del nostre punt de mira, les declaracions extremadament desafortunades i molt criticables d'alguns membres d'aquesta jerarquia, respecte del col·lectiu sobre el qual es refereix l'escrit, no pot estendre's sobre la totalitat de la comunitat de creients que configura l'Església.
Va ser aprovada la Moció del BLOC – C.M. Compromís, a la qual es van afegir els grups del PP i d'UxV, sobre la defensa de les competències pròpies de les institucions valencianes davant l'administració central i, en concret, davant el recurs inconstitucionalitat interposat pel govern central a la Llei de la Generalitat sobre la Custòdia Compartida. El BLOC – C.M. Compromís considera que el cos jurídic de València, que la Constitució del 1978 i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana de 2006 permeten, és particularitza sobre el Dret Civil, i aquesta com altres lleis de la Generalitat contribueixen a la normalització després de 300 anys des del decret de Nova Planta.
Es varen desestimar la sol·licitud de re-taxació formulada per diversos veïns, per ser contraria l'estimació tècnica municipal. Però si es va estimar la sol·licitud d'un veí sobre la represa de l'expedient d'expropiació del projecte “supressió del pas a nivell-A l'1 en el p.k. 9+563 pas a nivell Línia 3 Metre València”, amb l'abstenció de tots els grups polítics excepte el PP.
S’aprova la modificació de crèdit que proposa l’Alcaldia amb els vots favorable del PP i d’UxV i amb l’abstenció de la resta de partits polítics.
També s’aprova l’alçament de dos inconvenients que des d’Intervenció es presentaven a determinats pagaments, amb els vots favorables del PP i d’UxV. El nostre Grup polític va votar en contra per alinear-se amb la proposta tècnica que feien des de la intervenció municipal, anunciant que recolzaríem un replantejament global d’actuació en la prelació de pagaments i no esmenes parcials que allarguen, quan no agreugen, la resolució del problema econòmic-financier de la corporació municipal.
A més a més, en l’ordre del dia referit a “Precs i preguntes” el portaveu del BLOC – C.M. Compromís va emetre les següents:
Precs:
1.     El BLOC – C.M. Compromís li ha adreçat, per Registre d'entrada de l'Ajuntament, una serie de preguntes relatives als comptes de la Corporació. Li pregue que ens les conteste en un aviat termini.
Preguntes:
1.     Després de haver presentat el meu Grup polític dues Mocions, en temps i forma, per registre general d'entrada d'aquest Ajuntament, el passat 7 de juliol, l'equip de govern soles una va ser presentada a la Comissió Informativa corresponent i, en conseqüència, soles una va anar a l'esmentat Ple. Voldria saber quin són els criteris que es segueixen per haver donat curs a una de les Mocions i no a l'altra?
2.     Des de fa unes setmanes, durant la darrera reunió de la Junta de Portaveus, la senyora Alcaldessa té sobre la taula una proposta de modificació del Reglament Orgànic Municipal, per al seu debat, negociació, entre tots els Grups polítics d'aquesta Corporació i finalment la seua tramitació al Ple. En quins terminis té previst l'alcaldia iniciar aquest procés?
3.     La darrera reunió, primera i única, de la Junta de Portaveus va ser convocada per la senyora Alcaldessa responent a la petició formal presentada per Registre d'entrada pels Grups polítics de l'oposició, amb l'avinentesa que seria aquest una reunió habitual abans de tots els Plens. No ha sigut així en aquest Ple. Convocarà la senyora Alcaldessa l'esmentada Junta abans de cada Ple o considera necessari fer la petició per registre d'entrada davant de cada convocatòria?
4.     El portaveu que els parla va preguntar al Regidor de Turisme en la corresponent Comissió Informativa quina prioritat li donava al Museu de l'Horta, de titularitat municipal, en el seu programa d'actuació en la present legislatura; a la qual cosa em contestà que era d'una moltíssima prioritat. El dia següent va aparèixer un cartell a la porta d'entrada de l'esmentat museu anunciant el seu tancament i redireccionant als possibles usuaris a sol·licitar una cita prèvia per a la seua visita. A més a més, el mobiliari de la tècnic de turisme ha sigut traslladat a dependències de l'Ajuntament fa tans sols uns pocs dies. Pregunte a la senyora Alcaldessa si és aquesta la moltíssima prioritat que li mereix aquest Museu, si hi han raons que puguen justificar aquesta actuació, i si té previst retornar a obrir les portes del Museu amb el mateix horari que fins ara?
5.     Segons té entès el Regidor que li parla, el becaris de la Dipu, habitualment fan tasques laborals que no es corresponen amb el seu perfil professional. Podria confirmar-me aquest extrem?
6.     El Conveni Col·lectiu del personal laboral de l'Ajuntament fa anys que ha vençut el seu termini. Quan iniciara les negociacions per poder tindre un de nou?
7.     Què s'ha fet en les darreres setmanes en les actuacions del manteniment del CEIP Carraixet, i quines gestions ha fet, i quin ha sigut el seu resultat, respecte a la petició d'entrevista amb el nou Conseller d'Educació pel tema del desencaix del procediment de rehabilitació de l'esmentat col·legi? Li recorde que la Plataforma per Educació pública i de qualitat d'Almàssera, en la qual estan integrats no sols la societat civil del poble sinó també tots els partits polítics de la Corporació, varen entregar recentment 600 noves signatures amb la mateixa finalitat.
8.     Voldria saber quin és el percentatge de recaptació en cadascun dels impostos i taxes municipals?
9.     Li recorde a la senyora Alcaldessa que l'eixida de la greu situació econòmica i financera d'aquest Ajuntament requereix, entre altres coses, que l'organisme tinga la màxima credibilitat. Disposar d'un pressupost no prorrogats per al proper anys necessitarà de la seua negociació amb tots els Grups polítics. Per això li pregunte quant es disposarà de l'esborrany dels pressupost municipals del 2012?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es feu majors.. este escrit pareix l'enciclopèdia!! És broma, gràcies pues per informar.

Anònim ha dit...

"També s’aprova l’alçament de dos inconvenients que des d’Intervenció es presentaven a determinats pagaments, amb els vots favorables del PP i d’UxV." _ ANEM PER UN CAMI DOLENT SI ELS POLITICS DEL NOSTRE POBLE NO FAN CAS DEL PROFESSIONALS I TECNICS DEL AJUNTAMENT.