Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 14 d’octubre del 2008

EN MEMÒRIA DELS QUE DEFENSAREN LA DEMOCRÀCIA DAVANT L'ATAC FEIXISTA

A TOTS ELLS I LES SEUES FAMILIES, GRÀCIES: per vostre coratge, per la vostra onestetat, pel vostre sacrifici, pel vostre valor,... GRÀCIES, sempre estareu al nostre pensament i al nostre cor.

El divendres 10 d'octubre es va presentar el llibre "República, Guerra i Repressió franquista a Cocenteina" de Francesc Jover i Dominguez en aquesta localitat valenciana del Comtat. L'acte va ser seguit per un nombros nombre de públic de totes les edats i pensament ideològic. A poc a poc la recuperació de la memòria històrica va sent un fet, que ens reconcilia amb el passat pròxim i permet la reconstrucció nacional.

Des d'ací donem la enhorabona a l'autor com al poble de Cocentaina per aquest treball hui ja publicat i encoratgem a altres a seguir el seu eixemple.

El propers dimecres 15 d'octubre, davant el Ple de les Corts de València, el diputat pel BLOC Enric Morera preguntarà a la Consellera de Cultura si ha previst algun tipus d’iniciatives per commemorar el 70è aniversari dels bombardejos durant la Guerra Civil a Alcoi per part de l’aviació italiana (re._22260_bombardejos_alcoi_aviació_italiana.pdf).

El Col·lectiu del BLOC d'Almàssera vol preguntar a l'Alcaldia:

- què accions té previst fer-ne per la recuperació de la memòria històrica.
- què accions té previst fer-ne per recordar els represaliats d'Almàssera pel franquisme.