Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 15 de setembre del 2009

VOLEM QUE ES COMPLISCA LA LEGALITAT


El BLOC d'Almàssera s'ha adreçat a l'Alcaldessa de la localitat reiterant-li el interés perquè la Corporació complisca amb la legislació vigen i fasa ús, promoció i defensa de la llengua pròpia dels valencians i valencianes. Com al mes d'abril, l'hem preguntat per la publicació que edita l'Ajuntament "Almàssera al Dia" i perquè és tan poc sensible amb la nostra llengua.


Per això l'hem sol·licitat:
Que l'Ajuntament d'Almàssera en tota la seua actuació documental, incloent-hi cadascuna de les publicacions de l'ens públic, i molt expressament la d'"Almàssera al Dia" porte a terme l'ús normalitzat del valencià com ho estableix la legislació vigent.
Que ho faça segons la normativa establerta, i d'obligatòria aplicació per totes les Administració Públiques, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
Que establisca una política clara sobre l'ús del valencià, la seua defensa i especial protecció per a tota actuació pública de l'Ajuntament d'Almàssera, i en este sentit, rectifique la retolació que no s'ajuste als criteris que la Institució normativa de la Generalitat té definida i que podem trobar-ne a gran part dels carrers i places d'Almàssera.
Que ens informe quin són els acord plenaris o de comissió que avalen la present actuació.
Que ens informe sobre quan té previst introduir les canvis que l'estem reclamant-li.