Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 13 de juliol del 2010

LA NETEDAT ALS CARRERS ÉS TAMBÉ SALUT

La netedat als carrers és també salut

En poc més d'un mes, quan l'estiu curteje i les vacances vagen esmorteint-se, les Festes Locals d'Almàssera vindran de nou. Activitats amb força, d'arrel popular, participades i participatives. Programació d'esports, festa per xiquets o per majors, Concurs de paelles, Volteig General de Campanes, Entrada de la Murta, Nit d'Espectacles, Nit de la Xulla, la Sardinada, Les Calderes, la Cavalcada, Entrada de Moros i Cristians. Festes lligades al color, a la música i al menjar. Però també al compartir, a l'alegria i a la germanor.

Estem en temps de crisi però, i l'Ajuntament a més està amb l'aigua al coll, ple de deutes, i amb els mecanismes de finançament que els proporciona la Generalitat i l'Administració Central, de tan lamentables, poc cal dir-ne. És per este motiu que els del Bloc d'Almàssera fem una proposta oberta. Una proposta a la regidoria de festes, a l'alcaldia, a les entitats que de manera excel•lent organitzen la festa i a tots els veïns i veïnes del poble. Si més no, este any podrien prescindir de les actuacions musicals forasteres, sempre de "famositos" de segona o tercera fila, que tot i tindre un catxe més reduït, resulten un greuge i un malbaratament per, repetim, un temps de crisi i una quebrassa econòmica de l'Administració Local. Tal vegada, uns músics locals que tenen molta més talla i qualitat, posem per cas, podria solucionar-nos la temporada. Per exemple, Aitana Ferrer, almasserina, que canta poemes de Toni Mestre, o els joves (o no tan) músics de banda reconvertits per l'ocasió en orquestrina popular. O, per què no, un vídeo musical enllaunat emés sobre una pantalla gegant.

Això sí, el que no es pot retallar, perquè hui per hui és ja totalment insuficient, és la neteja de carrers, sobretot, després d'un esdeveniment, bé siga el mercat dels dimecres, bé a les Calderes. Els nostres carrers fan llàstima d'allò de tan bruts com hi són. Cal minvar despeses, clar. Però en salut pública, no.Si us plau.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Exactament

Anònim ha dit...

Hui és dijous. Fa més de 24 hores i molts graus de temperatura, des de que el mercat dels dimecres marxà. Voleu passar pels carrers on habitualment es monta? Quina brutícia! Si és que hi ha, fins i tot, menjar per terra.

Anònim ha dit...

¿Han visto ustedes cómo están la aceras en todo el pueblo?
Pues en la plza, todavía es peor. LA plaza MAjor deberia llamarse "Plaza Mayormente Sucia"