Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dilluns, 26 de juliol del 2010

No ens resignem

Finalitzem un període de treball intens i encarem unes merescudes vacances d'estiu. Vull aprofitar per traslladar-te unes reflexions personals sobre el moment polític valencià i les perspectives de futur.

Dir-te que hem fet un gran treball per a sumar totes aquelles voluntats que volen construir un millor País Valencià. Estem cooperant amb les dones i homes que treballen de forma honesta i positiva per millorar les condicions de vida del nostre poble.
No ens resignem a estar governats per polítics imputats en delictes gravíssims de corrupció. No ens resignem a la realitat de la desocupació i l'atur. No ens resignem a que siguen els altres els que facen la política. El PP és una amenaça per al nostre benestar col·lectiu.
No ens resignem tampoc a les persistents marginacions que patim del Govern Central en matèria de finançament i infraestructures. Per tot això hem vertebrat un COMPROMÍS amb els nostre poble, amb la nostra economia, la nostra terra i la nostra llengua i cultura. Al llarg d’estos últims mesos hem treballat de valent per a ser la veu clara i contundent davant el Govern Valencià en mans del PP i la discriminació que patim del Govern Central.
Hem construït la Coalició Compromís, un instrument útil de canvi valencià. Treballem intensament a peu de carrer per explicar les nostres propostes. Solucions útils als problemes econòmics, socials i ambientals del nostre País. I ho fem amb una opció que té les mans netes i els peus a terra. De nosaltres no manen des de Madrid. Som l'opció clara per una País Valencià possible.
Som molts però en volem ser més. Hem crescut molt. Als partits integrants de la coalició se'ns han sumat més col·lectius i partits. Este és un motiu per mostrar-nos satisfets i ja vos anuncie que estarem presents en la majoria de pobles i ciutats de les nostres comarques.
Treballem amb il·lusió, amb idees i valors clars. La nostra ambició és canviar la política dels partits centralistes i la forma de fer política. Reclamem obertament la teua cooperació. Comptem amb moltes voluntats i pocs recursos i totes i tots som necessaris. Treballem des de la base, amb polítiques de proximitat i per això comptem amb tu. Necessitem el teu Compromís. A la nostra web trobaràs la forma d'activar-te.
Encetem un estiu actiu. Totes i tots som necessaris.

Enric X. Morera i Català
Secretari General del BLOC
Síndic del grup parlamentari COMPROMÍS