Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

divendres, 25 de març del 2011

Cost Zero? No, cost de 30 milions!

 
Confondre el desig en la realitat és un mal que el temps cura. I ho fa perquè no hi ha més remei. Quan els darreres setmanes es va escampar, com pólvora fallera, que el soterrament de la via 3 del Metro al seu pas per Almàssera era cosa feta i, a més a més, feta amb cost zero, aleshores, s'alçaren tres posicionaments. Els "descreguts", aquells que digueren que això era mentida o una relliscada electoral del partit en el govern local. Els "creients", aquells que tot diuen amen encara que objectivament estiguen observant una cosa ben diferent. Els "intolerants", aquells que pensen que tant si es fa com si no es fa a ells els anirà malament, perquè estan sempre en la posició de "quant pitjor (pels altres) millor (per ells)". Altres ens agrada més les posicions de prudència, que no per més exercides són menys intenses.

El temps ha posat i ha llevat raons. Hui, 25 de març, sabem algunes coses, perquè s'ha presentat públicament, igual quan al 2007 va vindre el Conseller Font de Mora a presentar la reforma del CEIP.



Quines coses sabem?



1er. No és el soterrament de la via 3, sinó el soterrament de l'estació d'Almàssera per a la via 3 del Metro. Això produirà un efecte de "pujar i baixar" com si els viatgers foren a un Parc d'atraccions.

2on. No és que tinga un cost Zero. El cost previst de l'obra és de 30 milions d'euros. Tots sabem com es fan estes previsions: sempre es queden curts. El desdoblament de la via Alboraia - Almàssera és a banda. I del desdoblament Almàssera - Rafelbunyol ni es parla i, per tant, de les millores de pas tampoc.

3er. La previsió, que com sabem sempre és optimista, és de 30 milions que pagaran en parts iguals la Generalitat i l'Ajuntament d'Almàssera. Per tant, el cost per als veïns i veïnes d'aquest poble serà de 15 milions d'euros. Cada veí n'eixim a uns 2100 €.

4ar. Però, que ningú s'enfade. Aquests 15 milions d'euros, Almàssera els pagarà (i això és el millor de tot) mitjançant un "vestit" a mida que ens faran:

a) l'Ajuntament expropiarà un tros d'horta.

b) l'Ajuntament requalificarà estos terrenys expropiats.

c) Aquests terrenys més el que hui constitueix la glorieta del Doctor Cotanda formaran una parcel•la, si fa no fa, d'un 6 mil metres quadrats (?).

d) Sobre esta parcel•la es farà una plaça i un hotel. A sota, l'estació del Metro.

5è. Per tant, i com va reconéixer el Director General que va fer la presentació, el senyor Vicente Dòmine, tota aquesta operació esdevindrà si hi han inversors que s'interessen per aquest projecte urbanístic.



5 comentaris:

Anònim ha dit...

i un hotel??
Ah sí!! potser pel gran teixit industrial que tenim o pels recursos turistics que hem desemvolupat !!!

Ni el carril bici arriba al poble !!

Jo pense que estan jugant al "Monopoli" ... una caseta aqui , un hotel alla ... un carrer sense asfaltar un poquet mes alla... etc ...

El problema es que els diners no son de paper de monopoli ... sino que son del Banc del Estat e imputambles directament a mes DEUTE !!

Gracies per la informació

R. Gómez

Anònim ha dit...

QUE POCA VERGUENZA LOS DEL PP

Anònim ha dit...

Açò no és el Monopoly!

Anònim ha dit...

¿Para cuando un poco de cordura en la gestión del municipio de Almàssera? No es tan difícil, basta con sentido común, realismo, humildad y trabajar por el bien común.

Anònim ha dit...

Soy de derechas, vaya esto por delante. Pero tengo claro que soys la mejor fuerza de Almassera y los mas preparados para llevar este pueblo a donde se merece. Por mi parte sereis mis candidatos.

Harto ya de un partido donde su representante es una maruja, de otro donde en su lista (que aun no ha salido) solo va ha haber gente no preparada y sin estudios y harto de ver como una cajera del mercadona se presenta a alcaldesa (no tengo nada contra las cajeras, pero un cargo tan importante necesita a mi juicio una persona con unos estudios acordes). Que cada uno coloque a cada partido segun su candidato o lista que a mi me da pereza.

Joan-Carles, compañero, tienes todo mi apoyo.