Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dijous, 17 de juliol del 2008

PARLEM D'INSOLIDARITAT?


Us convidem a la lectura curosa del document publicat a la pàgina web del Ministeri d'Economia i Hisenda sobre l'assumpte de les Balances Fiscals.

A l'alternativa del fluxe monetari, la més representativa des del punt de vista de l'incidència del finançament públic al desenvolupament territorial, les dades del Ministeri són molt superiors a les dades calculades per Funcas (fundació de les caixes d'estalvi que feia estimacions). En concret el dèficit dels valencians arriba fins els 5.575'4 milions d'euros annuals front als 3.699'3 milions d'euros estimats per a l'any 2005 per Funcas.

Insistixc que tot i sent important la seua publicació i la constatació del dèficit fiscal dels valencians, la més gran injusticia es dona al ser el nostre país contribuent net amb una renda per capita inferior a les comunitats autònomes que reben del fons de solidaritat. Per example, Castella i Lleó amb una renda per capita superior a la valenciana (96 s/100 front a 91'4 s/100) presenta superàvit fiscal per 3.691'6 milions d'euros annuals; Aragó amb una renda per capita de 107 s/100 de la mitjana espanyola, també presenta superàvit fiscal per 509'7 milions d'euros annuals.

Ara, si volen, podem parlar d'insolidaritat dels valencians cap a Castella.