Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dissabte, 17 de gener del 2009

NO ÉS UN REGAL




No és un regal l'assignació al municipi d'Almàssera de 1.226.175 que l'Administració General de l'Estat ha considerat li corresponen per fer front a la crisi econòmica i frenar l'atur.
No és un regal perquè estos diners ixen de l'esforç col·lectiu dels impostos dels ciutadans i ciutadanes. El que és veritablement, aquest milió dos-cent mil euros i escats, és una oportunitat de poder traure-l'hi tot el suc.
Ja hem dit, i comentat, que a Almàssera hi són 476 aturats i aturades. Doncs, bé no seria raonable, ni rendible, ni legal un repartiment d'aquells diners a estes persones. Els poc més de dos mil cinc-cents euros no els solucionaria a mig i llarg termini la situació laboral ni econòmica, tot i que això sí que seria denominat un regal.
Cal abordar amb rigor els programes d'inversió on es destinaran. I cal fer-ho amb criteris d'eficàcia, ço és aconseguir generar ocupació estable i de qualitat al municipi. També, però, amb criteris d'eficiència, ço és optimitzant la inversió, fent-la rendible econòmicament i socialment.
Per això, el col·lectiu del Bloc d'Almàssera proposa que la inversió es dirigisca a consolidar i potenciar el comerç local, a generar serveis de proximitat (ajuda a domicili, teleassistència, educació infantil entre 0 i 3 anys, etc.), a propiciar amb altres municipis veïns mitjans de transport públic (microbus, serveis lloguer de bicicleta, etc.), a impulsar obra pública (ampliar xarxa de carril bici etc.), a desenvolupar serveis públics actuals dignificant els seus mitjans: biblioteca, piscina coberta, gimnàs, etc.
Són estes propostes d'inversió real que els valencianistes del BLOC fem a la societat almasserina; són inversions que tenen la seua translació en la generació de riquesa i d'ocupació estable i de qualitat.