Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 8 de juny del 2010

ALMÀSSERA PODRÀ MILLORAR LA FIRA MEDIEVAL, VA DE BÒ!

Amb la denominació publicitària d'"Almàssera 'retorna' l'Edat Mitjana" es va presentar davant els veïns i veïnes d'un mercat medieval com una activitat més de la Setmana Cultural. Durant un cap de setmana, en què la calor apretà, la plaça Major es va convertir en un gran escenari medieval replet de llocs d'alimentació, creperies, joguets artesanals i animacions per a totes les edats.



Al Mercat Medieval d'Arcome (una dels expositors amb falcos i coordinadora dels firaires) els més menuts van poder gaudir d'una sénia manual al pur estil medieval, van fer un passeig pels carrers del municipi muntats un rucs i van participar també en els concursos de disfresses, contes i altres atraccions.


Felicitem, des d'ací, a la Regiduria de Festes per aquest esforç. Això no lleva per a què tornem a reclamar-hi que en aquest actes la responsabilitat pedagògica també és un valor que, de vegades no costa diners, però té molta transcendència. Per què la propera vegada no pacta amb els mercolins la introducció del valencià en l'etiquetatge i retolació de productes i expositors? Per què no fem participar als botiguers i a l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Almàssera en l'esdeveniment, i així els ajudem per a millorar les seues vendes?

Estem d'acord, veritat? Apa! La propera eixirà millor.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

q mas dara en castellano, q en valenciano señor mio.... si te an dao el mercado gratis, no vas a exigirle ademas q te pongan rotulitos en valenciano, madre de Dios, con vosotros esq no pondrian ni mercado...

Anònim ha dit...

No sabia jo que demanar uns rètols en valencià anava a suposar tant de sacrifici per part de l'organització, és més, esta, és una de les coses fonamentals que ja haurien de ser pensades prèviament.

A l'època dels nostres iaios es parlava valencià, després, a la generació següent, es va observar una situació de bilinguïsme. Ara, estem arribant a una trista situació d'unilingüisme (castellà)a pobles valencianoparlants.

No podríem promoure l'ús de la nostra llengüa a actes com ara l'esmentada Fira Medieval, sobretot per a que els més menuts es consciencien de la importància que té preservar la llengüa?

Anònim ha dit...

Ànim, el Bloc a l'Ajuntament dins d'un any, i, a més, sent la clau de la gobernabilitat. Joan Carles, Miquel and company, jugueu bé les vostres cartes, que molta gent espera de vosaltres molt. Sobretot, que quan vinguen les eleccions (i a ser possible un poc abans també) estigueu en el carrer.

Anònim ha dit...

Si res no ho evita, hi estarem al carrer en un període breu de temps. Per cert, gràcies pel teu missatge d'ànim.

Anònim ha dit...

Me gusta eso de hacer participar a la Asociación de Comerciantes y Empresarios en la organización de esa Fira, pq para qué hacerla sino es para promocionar nuestros productos. I en valencià, clar que si!!!!

Anònim ha dit...

El PP vol capitalitzar l'Associació de Comerciants. No els deixaran fer res de res. Ja ho voreu.

Anònim ha dit...

Eso será difícil. Esta asociación predomina la gente del PSOE. Por eso no se les nota.