Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dijous, 10 de juny del 2010

CAL MANTINDRE UNA DIGNITAT EN ELS ESCRITS INSTITUCIONALS

El Bloc d'Almàssera ha recordat a l'alcaldessa, una vegada més, que el càrrec que ocupa presenta unes obligacions que no pot esmicolar. En concret, l'hem dit que la llei l'obliga en la defensa del valencià; també l'obliga a fer ús del valencià normatiu, aquell que dictamina l'únic òrgan institucional que l'Estatut d'autonomia reconeix. En concret hem adreçat un escrit, per registre d'entrada, on li feiem notar que "cal garantir l'ús normal i oficial de les dues llengües (art.6.3 Estatut'2006), atorgant-se especial protecció i respecte a la recuperació del valencià (art. 6.5 Estatut'2006). Com sap vosté, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua és la institució normativa de l'idioma valencià (art. 6.8 Estatut'2006) i que esta normativa lingüística és d'aplicació obligatòria a totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana (art. 41 Estatut'2006)".
Tot ho feiem perquè darrerament hem assistit a la distribució d'un quadernet on, entre altres persones, l'alcaldessa s'adreçava a la població d'Almàssera fet servir el valenccià com a llengua escrita. Per això l'hem dit: "Hem de reconèixer, i així ho volem manifestar, l’esforç que demostra en fer servir una llengua que pareix no domina. Creiem sincerament que és la nostra obligació lloar-li este esforç que estem convençuts que a poc a poc veurem una milloria notable.

Nogensmenys, l’escrit a què ens estem referint ha estat signat per la primera autoritat i com Alcaldessa pareix que ho feia. Doncs això és el que li retraiem. Els escrits institucionals no sols han fer compliment de les lleis adés esmentades. A més a més, cal fer-ho amb un mínim de dignitat, perquè ens representa a tots els veïns i veïnes. Sense posar massa ganes hem comptabilitzat més de 45 errades ortogràfiques, i en un escrit tan breu com aquest. Adjuntem fotocòpia de l’escrit que es va distribuir amb la seua fotografia, així com també les errades trobades i la seua normativa i correcta ortografia.
Li hem suggerit en nombroses ocasions la creació d’una Oficina de Promoció i normalització Lingüística. Però, almenys, faça revisar-ne els seus escrit institucionals."
Ara que el final de curs està al caure, les qualificacions acadèmiques mesuraran l'evolució de l'estudiant. Tot i reconèixer l'esforç lingüístic convendrà amb nosaltres que resultaria injust qualsevol altra qualificació que no siga "Necessita Millorar". Doncs, això. Al setembre tindrà que tornar a examinar-se, estudie, estudie i estudie. Almàssera i els seus veïns i veïnes ben bé s'ho mereixen, veritat?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Este equip municipal està amortizat. No té idees ni capacitat d'aportar solucions.

Anònim ha dit...

Per favor, respectem les normes ortogràfiques. Els compromessos amb la llengüa vos ho agraïrem.

Anònim ha dit...

Esos chicos, que se llaman socialistas españoles, de Almàssera, no estan nunca? Los de E.U.