Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

divendres, 19 de novembre del 2010

L'Educació a debat a Almàssera



Amb la lectura de l'article 26.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans, sobre el dret a l'educació, a les 20 hores, s'inicià la Taula Redona sobre la Situació i Futur de l'Educació Pública a Almàssera, organitzada per l'Associació de Veïnes i Veïns "Carraixet". Intervengueren la Presidenta de FAPA, na Mª Jose Navarro, el President de l'AMPA del CEIP "Carraixet", en Alejo Ramón, i la professora tècnica na Marina Sanchez; moderant la taula Dr. Joan-Carles Jover, del Consell Escolar Municipal per l'AAVV d'Almàssera.

La Sala d'Exposicions del Centre Cultural d'Almàssera es trobava plena de gom a gom. Veïns i veïnes, pares i mares (i no soles del Col·legi Públic, sinó també dels centres privats concertats del poble), membres dels partits polítics amb representació o no en el Consistori Municipal, i autoritats locals.

Després de dues hores, mitja més del que estava previst inicialment, totes les dades estaven sobre la taula: situació actual del Col·legi Públic, antecedents, procés revindicatiu de l'AMPA durant els últims anys, estat de conservació de l'edifici, adequacions prèvies del terreny on ha d'ubicar-se provisionalment el centre escolar, projecte de rehabilitació que s'ha licitat. Dades, moltes dades que a poc a poc anirem presentant en aquest blog, perquè siguen conegudes per la major quantitat de ciutadans d'Almàssera.

Ara, soles dues qüestions:

Primera. L'estat d'ànim, o millor hauríem de dir de desànim, i de desconfiança que planejà sobre la sala. De desànim sobre si el pares i mares dels alumnes de hui, i el veïnat en general, veurem amb els nostres propis ulls l'inici de les obres de rehabilitació. Hores d'ara no es té confirmació de quan s'iniciaran!. I de desconfiança en els representats polítics que hui per hui són a l'Ajuntament i al Govern de la Generalitat per donar resposta eficient a les necessitats reals, urgents-inmediates, principals-de-mig-termini, i principals-estratègiques sobre l'educació dels nostres fills i filles. Tot plegat ens esborrona i fem una crida al seny, ara i ací, als responsables polítics que hi són a la principal institució municipal, a tots: equip de govern i oposició.

Segona. Ens calen decisions valentes i amb fermesa per afrontar aquest futur immediat i guanyar-ne d'un millor per als nostres fills i filles. Això representa, sobretot en temps de forta crisi econòmica, altre conjunt de prioritats en les despeses dels pressuposts d'una i altra institució pública. Tanmateix, si durant anys no han sabut fer-ho millor, cal un canvi. En nosaltres tindran tot l'ajut que necessiten.

6 comentaris:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Demanem a l'Associació de Veïns que organitze una altra Taula Redona sobre el present i futur del CEIP Carraixet. Des del BLOC pensem que van quedar molts dubtes que han de ser resolts. No cal dir que des d'ací proporcionarem l'ajuda necessària per a qui ens ho sol·licite.

Anònim ha dit...

Enhorabona, companys del Bloc d'Almàssera, açò és un èxit d'organització i de participació cívica. No sé si estàveu presents en l'acte, supose que sí, però com a mínim la societat civil d'Almàssera ha d'estar satisfeta d'haver pogut fer una taula i un debat al voltant d'aquest tema, en un moment en què sembla que a pràcticament ningú li interessa l'ensenyament públic.

Reiterar la meua enhorabona.

Veí interessat per l'ensenyament públic i perquè els meus fills puguen estudiar en condicions

Anònim ha dit...

En el Levante, edición de l'Horta, ha salido hoy una reseña sobre este acto.

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Perfecte. Cal fer saber que aquest és un tema molt important.

Anònim ha dit...

Desde el Bloc se puede hacer mucho por Almassera.

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

El BLOC presenta hui als tres partits que obtingueren representació a l'Ajuntament d'Almàssera una proposta de Moció contra les retallades pressupostàries de la Conselleria d'Educació en l'ensenyament públic, i denunciant les pèsimes condicions en què està el Col·legi Públic "Carraixet".
A més a més, aquesta mateixa Moció la fem aplegar a totes les entitats i persones de les quals disposem correu electrònic. Qui ho desitge també sols ens ho ha de demanar per aquest mitjà. Fora convenient que tots els ciutadans i ciutadanes d'Almàssera presentaren la seua davant la Corporació Local.
Amb el COMPROMÍS de totes i tots.