Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dilluns, 19 d’abril del 2010

Enrique Lluch presenta el seu últim treball publicat

La pobresa és un símptoma de desigualtat. En els últims decennis, l'economia mundial, en general, i la valenciana, en particular, ha experimentat grans avanços, però els beneficis no s'han redistribuit de manera homogènea o, al menys, en base a una justicia social global. Enrique Lluch Frechina (Almàssera, 1967), professor d'Economia de la Universitat CEU Cardenal Ferrera de València, assegura que el "culte al creixement" domina les tesis econòmiques dels països rics i adverteix que aquestes teories han de canviar i anar cap a la recerca del benestar. Expert en economia del desenrotllament, aposta per equiparar les rendes mitges en tot el món, desmitificar la immigració com a font de conflictes i canviar de rumb en el mode de globalitzar l'economia. "En la mesura que això no es pal·lie, les desigualtats continuaran creixent", lamenta. El professor ha presentat a Almàssera, el passat 16 d'abril, el seu últim treball publicat, Economia Altruista, amb gran resò entre la població.


L'economia altruista és una branca de l'economia exposada per Robin Upton l'any 2004 en una presentació davant del Fòrum Social Europeu autònom en l'Escola d'Economia de Londres. L'Economia Altruista generalitza el model neoclàssic estàndard, fundat en l'egoista homo economicus. Com el model neoclàssic, però, l'Economia Altruista suposa que el ser humà és maximizador; nogesmenys trenca amb la presumpció que el seu benestar és independent del dels altres. També abandona la presumpció que tots som idèntics. Les relacions humanes independents són modelades, de manera que tots poden especificar com se senten respecte de qualsevol altre. La compassió per una persona es defineix com una disposició per a renunciar a un benefici perquè aqueixa persona es beneficie amb ell. El model altruista permet que les persones declaren explícitament la seua compassió pels seus amics de mode tal que altres usuaris puguen adonar-se dels seus sentiments. Una altra característica clau de l'economia altruista és que les transaccions poden ser avaluades independentment per les parts implicades. En relaxar la restricció que la interacció humana ha de basar-se en un model de suma zero, salteja en forma efectiva el procés envejós i ineficient de la negociació del preu.

L'economia altruista està en ple desenrotllament, però no s'ha produït encara cap sistema funcional a causa de la complexitat d'implementar una infraestructura de computació d'amic a amic de servidors personals que duguen a terme els càlculs.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Anirem a escoltar-lo.

Per cert, açò si que és estar al dia informant, especialment, a tots els almasserins i les almasserines, així com als habitants d'altres poblacions que també ens llegeïxen!

Enhorabona i a seguir aixina.

Anònim ha dit...

El llibre és magnífic, una bona oportunitat per a conéixer altra forma d'economia. Enhorabona a l'autor.

Anònim ha dit...

Cal que es fasen els camins i els esforços per concretar les polítiques socioeconòmiques locals. Continuarem xarrant.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

ai ai eliminando comentarios! madre mia...

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

És un comentari que l'autor va remetre per duplicat. No cal ser tant mal pensats!