Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dijous, 3 de febrer del 2011

III Congrés del Centre d’Estudis de L’Horta Nord

 Entre els dies 10 i 13 de febrer la Universitat Politècnica de València acollirà la realització del III Congrés del Centre d’Estudis de L’Horta Nord. Una cita fonamental per entendre les claus de la supervivència i el progrés de la comarca. El congrés és possible gràcies a la col·laboració entre els grups d’investigació del departament d’Enginyeria Rural, Economia Agrària i Ecosistemes Agroforestals amb el Centre d’Estudis de L’Horta Nord.

S’han celebrat dos edicions anteriors (Meliana, 1997 i Vinalesa, 2003) en les quals s’acabaren publicant 32 i 23 comunicacions, respectivament. En la seua tercera edició, les expectatives són més altes ja que es celebrarà en la Universitat Politècnica de València i el principal objectiu que busca el comité organitzador és que siga un punt de reunió entre les associacions culturals i socials que treballen en l’horta amb els grups d’investigació de les dos principals universitats públiques valencianes. 

El Congrés abordarà diverses qüestions englobades en àrees com Història i arqueologia, Art i patrimoni, Cultura popular, L’espai agrari de l’Horta: Aigua, Paissatge i Territori i la viabilitat econòmica de l’Horta. Paral·lelament a la celebració del Congrés tindran lloc diverses activitats formatives i lúdiques programades pels organitzadors com ara la celebració d’un concert, taules redones i un festival de documentals sobre la història.

Recentment s’ha obert el termini per al lliurament de les comunicacions que seran estudiades pel comité científic de l’organització així com per a la participació del públic en general.


2 comentaris:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Sona interessant. Avore si podem acostar-se.

Anònim ha dit...

Estimats companys, allí estarem i vos esperem.
X.C.