Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sobre la prolongació de la CV-300






Preguntàvem, el 14 de maig de 2009

L'actual traçat de la CV-300 finalitza al municipi d'Albalat dels Sorells. Esta infraestructura correspon a la Generalitat i forma part del PIE 2004 - 2010. LA Cnselleria d'Infraestructures i Transport (CIT) està estudiant, segons la informació que disposem, diferents alternatives a la prolongació de l'esmentada carretera, la qual afectarà, de produir-se, al terme municipal d'Almàssera.

El Ple de l'Ajuntament aprovà una moció demanant a la CIT un traçat d'esta infraestructura per fora del nostre municipi. El que ens deixa perplexos perquè allò de desitjar als altres el que per a u mateix no és vol, sempre n'està de molt lleig.


Sol•licitem informació sobre:

1. Quin és el coneixement que hi té la Corporació Municipal dels Estudis de Mobilitat de Transit i d'Impacte Ambiental preceptius per part de la CIT, per a la realització de l'0bra adés esmentada?

2. S'han fet, des de l'alcaldia o quelcom regidoria d'este Ajuntament, les gestions oportunes per conèixer l'estat d'estos Estudis?

3. Quines mesures concretes es tenen previstes per combregar les voluntats dels veïns i veïnes, així com de les associacions i entitats socials, culturals i econòmiques d'Almàssera per evidenciar la unanimitat dels almasserins i almasserines en la defensa de l'horta?



L'alcaldessa ens respon, el 2 de desembre de 2009

"La CV-300 i la seua prolongació ha estat un dels temes principals d'esta Alcaldia. És palés l'oposició que ha liderat l'Alcaldia davant la Conselleria de Transports i Infraestructures per tal de donar un traçat que no afectara l'Horta d'Almàssera. Recolçant-se en el Pla PATH i veient que hi han unes zones (...) que l'espai és menys protegit mentre l'horta d'Almàssera és de màxima protecció. Hem proposat un traçat alternatiu a la Conselleria, que jo no considere de "molt lleig", sinó d'intentar donar solucions reals i concretes (...). Actualment la Conselleria encara no ha contestat a la nostra proposta. (...) L'agrupació veïnal que es va formar ha estat constantment informada i s'ha treballat colze amb colze amb ells, el treball conjunt és sempre garantia d'èxit almenys de diàleg. (...)" [Estem d'acord. El treball conjunt és sempre garantia. Cal recordar-ho quan es convoquen les reunions informatives o d'estudi, que de tot ha haver-n'hi. Ens consta que l'AA.VV el Carraixet i altres entitats no han sigut consultats. Era per eixa raó per la qual li preguntàvem per les mesures concretes previstes per combregar voluntats del veïnat i de les entitats socials locals. Aquestes qüestions de disseny d'un territori han de ser molt participatives perquè ens tots molt.]