Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sobre les polítiques municipal contra l'atur







Preguntàvem, el 15 d'abril de 2009

Si fa no fa mig miler de ciutadans a Almàssera són afectades i afectats per l'atur. Això té un efecte sobre l'economia familiar i sobre el desenvolupament de la vida laboral d'estes veïnes i veïns. Dins de les competències que cada Administració Pública li pertoca, estes han de vetllar pel desenvolupament integral, pel benestar global i per la qualitat de vida de les ciutadanes i dels ciutadans, a qui es deuen. La legislació europea, la carta magna espanyola, la legislació valenciana amb el seu Estatut d'autonomia al capdavant, obliguen en aquest sentit a les autoritats públiques.

Mesures directes que milloren l'economia familiar de les aturades i aturats, els del Bloc pensem han de ser un objectiu prioritari de l'Ajuntament d'Almàssera.

SOL•LICITUD:

Voldríem saber què accions o programes ha desenrotllat l'Alcaldia que vosté presideix, o té previstos posar en funcionament en un breu termini de temps, que milloren l'economia familiar de les veïnes i veïns que són sense feina?



L'alcaldessa ens respon, el 2 de desembre de 2009

"L'eliminació de l'atur o de la seua disminució és un objectiu de qualsevol govern, l'Ajuntament d'Almàssera, però, no ha fet polítiques directes amb aquest sentit [La veritat és que les Corporacions Locals no tenen competències sobre aquesta matèria i, per tant, no podem reclamar-els-hi polítiques directes sobre elles.], sinó indirectes: com no pujar els impostos de forma desmesurada, agilització en devolucions d'ingressos indeguts, congelació de preus de bono-metro per als nostres majors, preus molt assequibles per a cursos promoguts per l'Ajuntament i orientats al benestar social, augment de les beques socials per a menjadors escolars, augment pressupostari en beques material escolar i en beques de val-guarderia. Totes estes mesures fan disminuir la despesa de les famílies i es este sentit estem ajudant-les."[Hem d'aplaudir totes estes actuacions, tot i que per desgràcia no podem valorar el volum pressupostari que suposa per no tindre accés als Pressupostos Municipals dels exercicis 2007, 2008 i 2009. Siga com siga estes accions són al nostre parer positives i les recolzem. Nosaltres també les duríem a terme si governarem. Com també desenvoluparíem un Pla Estratègic Integral contra la desocupació i el desenvolupament local sostenible que inclouria, entre altres actuacions: un Pacte Local per l'Ocupació amb la participació de tots els agents local socioeconòmics, unes polítiques articulades de recolzament a la xicoteta i mitjana empresa, sobretot al comerç tradicional i a les pimes que aposten per I+D+i, o establiment d'un ens públic conjunt amb Tavernes Blanques i Bonrepòs i Mirambell amb la finalitat de l'estudi i presentació d'un projecte d'Escola Taller i de Taller per l'Ocupació que proporcionara formació de qualitat i treball remunerat als joves d'estes tres localitats. Polítiques indirectes sí, però alguna cosa més també.]

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això del Pla Estratègic Integral em sembla una bona idea. El que em preocupa és que no el tinguen dissenyat l'actual Corporació. És això posible?

Anònim ha dit...

I tant que és possible.