Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sobre l'ús (el no ús) del valencià a "Almàssera al Dia"




Preguntàvem, el 2 d'abril de 2009

Segons la Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, i la Llei 4/1998, de 23 de novembre, els Administracions Públiques tenen l'obligació de vetllar, protegir i promoure l'ús social de la llengua dels valencians, fent-la servir en la seua quotidianitat en els escrits i mitjans de comunicació facen servir amb els ciutadans i ciutadanes.

Segons s'observa de la lectura de la publicació "Almàssera al Dia", que edita l'Ajuntament d'Almàssera, tota ella és editada en castellà, llevat d'alguna anecdòtica paraula.

SOL•LICITA el Bloc d’Almàssera:

Que ens faça saber si l'Ajuntament d'Almàssera que vosté presideix, té intenció de normalitzar l'ús del valencià en esta publicació municipal?;



L'alcaldessa ens respon, el 2 de desembre de 2009

"La publicació en valencià a l'Almàssera al Dia" dels articles no existeix, perquè està tota en castellà [Això és un fet irrefutable i, podríem afegir, d'una sinceritat que ens esgarrifa], però com li comentava en altre escrit de contestació [Ja varem donar compte d'ell en el seu moment], la política d'este ajuntament és de promoure l'ús del valencià en totes les seues instàncies [És una forma molt curiosa de fer-ho], a la vida administrativa i la vida política, sent l'equip de govern especialment cuidadós a l'hora de presentar propostes, de fer-les en valencià i de viure oralment en valencià."

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja es veu, ja.

Anònim ha dit...

I no solament el desaparegut Almàssera Al Dia, al qual fa referència l'article, estava totalment redactat en castellà, sinó què amb el Almàssera "60 Días" es continua amb la mateixa tònica.

Com pot ser que el periòdic informatiu d'un poble valencianoparlant perteneixent a l'Horta Nord desconega el valencià?

Anònim ha dit...

Almàssera 60 dias és una publicació privada, tots però som conscients la linea directa i sintonia que hi ha amb l'ajuntament. Per què no es fa públic l'acord entre tots dos? Quina és la partida pressupostària municipal que s'adreça a ella? I sobretot, no hi ha ningú que puga protegir-nos als ciutadans de totes estes martingales?

Anònim ha dit...

Per a mi era millor Almassera al Dia, la pena era la poqueta llibertat que tenia el periodista Jose E.J. per a poder treballar

Anònim ha dit...

Algun dia, algun dia, tornarà Almàssera al Dia, però amb un respecte per la llengua dels valencians, amb la funció que ha de complir un diari local com és la cohesió social, el desenvolupament cultural i l'acostament a un territori i a una gent que som nosaltres mateixa. Salut i bones festes.

Anònim ha dit...

El diari d'Almàssera hauria de ser en valencià, ja està bé de què un ajuntament on hi ha un partit "valencianista" no faça res pel nostre idioma. ¿Per què tenen tanta vergonya de defensar el valencià?

Anònim ha dit...

Francesc Jover i Domínguez, de Cocentaina (El Comtat), coneix al rector d'Almàssera Vicent Ruix, i li agradaria saber quin paper juga mossèn Vicent en el foment de la llengua dels valencians en la ciutadania.

Anònim ha dit...

Jo ja estic desitjant que el Bloc arribe a l'ajuntament per a què esta discrminació respecte del valencià desaparega. Es pot estar, i es pot ser clau per a la governabilitat d'Almàssera. Siga com siga, perquè el bloc estarà, si el Bloc entra en l'Ajuntament, els que defensem l'ajuntament guanyem. Ja s'ha vist moltes vegades. Al bloc li fallen les eleccions, fa campanyes molt fluixes, ridícules diria jo, i malgrat tot, en les últimes eleccions va estar a punt d'entrar.

A la pròxima el bou (PP i PSOE) no agarrarà al Bloc.

Anònim ha dit...

El Bloc a l'alcaldia d'Almàssera!!!!!!!!!!!!!!