Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 23 de desembre del 2009

Sobre resultat ocupacionals dels successius Pla E i Pla Camps






Preguntàvem, el 21 de setembre de 2009



El Bloc d’Amàssera sol•licita:

Que l'Ajuntament d'Almàssera ens informe sobre els terminis d'execució d'obra per cadascun dels projectes (dels anomenats Pla Camps i Pla E), i el que considerem més important:

a) quin és l'impacte en llocs de treball i qualitat dels mateixos que han tingut cadascun d'estos projectes.

b) quina és la millora per a la qualitat de vida dels almasserins i almasserines en un mig i llarg termini. Li preguntem, per tant, sobre a què Objectius Estratègics Municipals obeeixen estos projectes.

Que ens informe sobre el nombre de sol•licituds cursades per l'Ajuntament d'Almàssera sobre orientació laboral, intermediació laboral, assessorament per a la creació de projectes d'emprenedoria, assessorament per a la millor gestió del comerç local, orientació i informació sobre ajudes i subvencions a la xicoteta i mitjana empresa, incloent-hi el comerç local.

Que donat el nombre creixent d'aturats i d'empreses ubicades a la nostra localitat amb problemes de viabilitat, voldríem ens informara sobre els resultats quantitatius i qualitatius de l'adhesió que la Corporació Municipal que vosté presideix va realitzar en 2008 al Consorci “Pactem Nord”. També sobre els mecanismes i recursos fets servir per coordinar, complementar i, per tant, optimitzar els programes d'ocupació i desenrotllament municipal. Per tant, desitgen conèixer dades reals, puts forts i febles dels programes i que es requeriria per millorar-los.

Que ens informe sobre si ha considerat l'oportunitat de dur a terme projectes de partenariat publicoprivat, com ferramenta per ajudar a sortir de la crisi (no sols econòmica sinó també de model) des de l'administració local.

Que ens informe quin són els acord plenaris o de comissió que s'han prest a la legislatura que avalarien una voluntat decidida de lluita contra la pobresa. Li suggerim que prenga el lideratge i convoqueu, abans de final d'any, a totes les entitats socials, econòmiques, culturals, esportives i polítiques de la localitat per formalitzar el Pacte Local contra la Pobresa.



L'alcaldessa ens respon, el 2 de desembre de 2009

"Les obres del Pla E han de ser acabades a 31 de desembre de 2009, sempre que no es demane una pròrroga al Ministeri, i les del Pla Camps ha de concloure en 2011. El Pla E té una ocupació d'entre 9 i 12 treballadors empadronats a Almàssera. (...). Em fa una reflexió difícil, com és el Pacte Local contra la Pobresa. És sabut que este equip de govern ha augmentat la quantitat de recursos locals a 100.000 euros més subvencions als més necessitats d'Almàssera (...)" [El Pla E disposava un pressupost per Almàssera de 1.410.479 euros i segons ens diu els beneficis han sigut les obres de millorament urbà i l'adequació del sector nord per a la ubicació de les aules prefabricades del col•legi públic Carraixet; a més de la creació d'entre 9 i 12 llocs de treball. Cadascun pot traure els càlculs. Pel que fa al Pacte Local contra la Pobresa no és una nova forma de reclamar-hi més diners a l'administració pública. Cal un projecte, al nostre entendre, de societat. Un projecte solidari, obert i plural. L'administració local, i l'alcaldia en particular, hauria de liderar-ho.]