Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

divendres, 5 de febrer del 2010

HOMENATGE A EN JOSEP LLUÍS BAUSSET

Acte d'homenatge a Josep Lluís Bausset, amb motiu del seu centè aniversari, amb la presència de Josep M. Soler, abat de Montserrat, de Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003, i d'Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià.


Josep Lluís Bausset i Císcar (l'Alcúdia, 1910) és mestre, activista cultural i polític. Llicenciat en Farmàcia i Químiques, practicant en Medicina i Cirurgia, titulat en Magisteri i gran aficionat a la botànica, fou militant de la Federació Universitària Espanyola (FUE) a Madrid a finals dels anys 20. Vinculat a l'Agrupació Valencianista La Senyera en els 30, fou amic inseparable de Joan Fuster, Vicent Ventura, Manuel Sanchis Guarner i Francesc Ferrer i Pastor. Durant la dictadura, fou dels primers a fer ràdio en català al País Valencià. Signant del manifest Més de 20.000 valencians demanen l'ús de la seua llengua als actes religiosos, va impulsar les revistes Parlem i Vencill i fundà el Partit Socialista del País Valencià del seu poble natal. També va contribuir a l'organització de les primeres edicions del Premis Octubre. El 2000 va rebre el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. És president d'honor del Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una vida plena per al seu país, que és el nostre: FELICITATS!!!!
(anticipades)

Anònim ha dit...

Josep Lluís Bausset i Ciscar, un dels darrers homenots valencianistes que queden farà ben prompte 100 anys. Per tal motiu, la Junta Directiva del Micalet va a nomenar-lo Micalet d'Honor de 2010. Per tal motiu, el Premi li serà lliurat el dissabte dia 24 en un dinar de germanor que celebrarà la prestigiosa entitat valenciana a la seva seu de Guillem de Castro.
Enhorabona Bausset, que la teva perseverància en la defensa de la nostra identitat ens servisca a tots de referència.