Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 31 d’agost del 2010

Compromís obre el curs polític amb l'objectiu de promoure el canvi polític





Enric Morera afirma que són l'alternativa emergent a la política de dretes i anti-valencianista de PP i PSPV



La comissió política de Compromís, coalició formada pel Bloc, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista, es reuneix avui per preparar l'estratègia i les propostes que impulsaran de cara a les eleccions a les Corts i municipals. El candidat de la coalició a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha assenyalat que l'objectiu és continuar treballant com a coalició per consens i iniciar la pre-campanya amb la mirada posada en formar govern el 2011.
Enric Morera ha avaluat la situació política de 'dolentissima, amb un govern imputat, un deute públic alarmant i una crisi que supera la de l'estat espanyol'. Morera ha titllat la política de populars i socialistes d'anti-valenciana i pròpia de 'pijos de dretes'. El candidat de Compromís es posa com a objectiu ser peça clau pel canvi polític.
La coalició fa un balanç positiu del camí encetat per la coalició, 'perquè persones d’altres partits progressistes, ecologistes i valencianistes estan interessant-se en participar en el projecte polític encetat i que suposa la creació d’un tercer espai en la política valenciana totalment diferent a l’oferta de polítiques de dretes del PP examinades per la justícia o la desorientació i la desvalencianització del PSOE'.
Compromís ha preparat els últims mesos la presentació de candidatures a nivell municipal intengrant entitats i iniciatives d'àmbit local. Actualment, la coalició està en disposició, a nou mesos de les eleccions locals, de presentar tres-centes candidatures locals que suposen el 90% de la població, amb l'objectiu d'aconseguir la presència de Compromís en almenys tres-centes cinquanta poblacions. A més, s’han triat ja candidats en diverses ciutats entre les quals destaca a Joan Ribó com a candidat per a València i Tomàs Mestre per a la batllia d’Alacant.

4 comentaris:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Des del Bloc d'Almàssera obrim també el curs polític.

Anònim ha dit...

A Almàssera cal un canvi polític: més diversificat, més valencianista, més progressista, més ecologista´.
Però sobretotcal el compromís de tots els ciutadans i ciutadanes del poble en la construcció d'eixe canvi.
Joan-Carles Jover

Anònim ha dit...

Val, menys paraules i ara calen fets. El Bloc ha d'estar en els debats del carrer, tindre cara i nom i cognoms. Sense eixes premises, el Bloc no existeix al poble.

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

El Bloc té un diàleg fluïd i espontani amb la gent del poble i totes les cares són reconegudes pels ciutadans.