Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dilluns, 16 d’agost del 2010

Dimissió de Carles Gonzàlez, cap d'edició de Canal 9, per pressions

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha lamentat que el cap d’edició dels Informatius de Canal 9 haja dimitit, “per les pressions i per les ordres que reben des de la Generalitat i des dels despatxos de la seu del PP de com s’ha de fer la televisió pública i com s’ha de desinformar a la ciutadania. Lamentem que un professional que ha volgut fer canvis per a bé no els haja pogut materialitzar i, a més, ha hagut de deixar el seu càrrec”.

Segons Morera, “el president de la Generalitat, que l’altre dia va traure pit parlant de la transparència del seu govern, resulta que confon la transparència amb manipulació. El problema, a més, és que la manipulació que es fa en la televisió pública valenciana és tan dolenta que cada vegada els Informatius de Canal 9 perden més audiència i és evident, per a la ficció ja existixen altres canals més interessants”.

El parlamentari valencianista ha recordat que Canal 9, “incompleix sistemàticament els articles de la seua llei de creació. No és plural, no és transparent, castiga i amaga el valencià, sols trau la versió que els interessa i en eixa follia de manipular i de fer propaganda política en comptes de donar un servei públic, la televisió més endeutada de l’estat i la menys transparent del món no para de perdre audiència i això també li ho tindrem que recordar al seu màxim culpable: el president de la Generalitat”.

Des de Compromís s’han solidaritzat amb Carles González i “amb totes i tots els grans professionals que té RTVV i que no poden fer res perquè els qui manen, els qui prenen les decisions i els qui ho controlen tot són comissaris polítics amb el carnet del PP i per això no s’aprofita ni el saber, l’experiència i la professionalitat de persones que podrien fer una televisió digna, decent i valenciana, però sembla que al Consell de Camps no li interessa això i continua apostant per la propaganda, per la mentida i per la manipulació. Eixa és la manera d’entendre la transparència de Camps, una transparència que no té res a vore amb la realitat”.

1 comentari:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Amb esta dimisió ens podem fer una idea de quin ès l'ambient de RTVV que cada volta ès mès i mès insostenible i ès que els máxims dirigents els dòna igual tenir una televisió pública cada dia mès denostada per la població.