Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

divendres, 13 d’agost del 2010

EL Tribunal Constitucional obliga al PP a respondre les preguntes de Compromís

El Tribunal Constitucional ha fallat contra la mesa de les Corts Valencianes per vetar sense explicació alguna prop de 30 iniciatives parlamentàries, moltes d’elles relacionades amb el Cas Gürtel, plantejades pel grup de Compromís. EL TC obliga així mateix a rectificar a les Corts amb una sentència, la tercera similar, que convertix la cambra valenciana en la més denunciada per opacitat.

Amb unanimitat, sense cap vot particular, el TC ha fallat que la Mesa haurà de tramitar-les de nou i argumentar si les admet o no. Les preguntes formulades per Compromís, que havien estat inhabilitades per la Mesa tractaven sobre contractacions amb empreses de la xarxa Gürtel, vessaments tòxics a Mislata, les sospitoses adjudicacions de llicències de ràdio i televisió, un pla d’emergència a un polígon de Castelló on s’hi troben empreses gaseístiques i una proposició no de llei per reconèixer políticament al valencianista i Conseller de Cultura republicà, Francesc Bosch i Morata.

El síndic i la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Enric Morera i Mónica Oltra han exigit la dimissió de la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez i de l’actualment secretari general del PPCV, Antonio Clemente així com de María Fernanda Vidal, que en el moment de vulnerar-se els drets parlamentaris eren Vicepresident primer i secretaria, respectivament, de la Mesa de les Corts.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Font : El País

"El Tribunal Constitucional condena a las Cortes Valencianas por no aceptar las preguntas de un grupo parlamentario..."

Com que "un grupo parlamentario"?