Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dijous, 12 d’agost del 2010

Més músics i menys toreros

Molt bon article. No té pèrdua:


El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), considera que l’anunci de Consell de fer corregudes de bous per al 8 d’octubre, “no deixa de ser una celebració desafortunada perquè s’emmarca dins d’una campanya del PP per a contestar accions legítimes de parlaments d’altres llocs i mentre ací es preocupen en això, en fer sopars i corregudes pagades amb diners públics, les bandes de música continuen sent marginades i les escoles de música també. Cal recordar que el Conservatori de Segorbe, on mana el PP, tancarà el proper curs per les retallades d’ajudes de la Generalitat i això és intolerable”.

Amb l’acte que pensa organitzar el Consell, “també queda clar que el govern de Camps i el PP li donaran abans la declaració de Bé d’Interés Cultural a les corregudes de bous que a les bandes de música, encara que les societats musicals ho estan reclamant i esperant des de fa molt de temps, però també és evident que des de fa molt de temps les bandes no importen per a res a la Generalitat”, ha declarat Morera.

Des de Compromís consideren que estes actuacions, “com la de donar 16 milions a una família de multimilionaris perquè passegen un logo turístic en avions, no deixen de ser obres pròpies d’un govern amb un problema de ‘faraonitis aguda’ i que no està en contacte amb la realitat i els problemes del dia a dia de la ciutadania. Eixos diners, més que en propaganda, són necessaris per evitar per exemple més desocupats, com els que generarà la Generalitat a partir de setembre en les escoles de música i conservatoris, on molts professors i professores aniran al carrer perquè el govern de Camps no té diners per a la cultura, per a la formació i sí que en tenen per a actes de pura imatge però buits de continguts”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d’acord amb Enric Morera. Camps i els seus se senten tan acomplexats i pateixen tant d’autoodi que no han reparat en el fenomen musical valencià, únic. I en compte de bolcar-se en eixe fenomen es dediquen a bestieses com els bous i els cotxes i les motos, que corren molt per diversió, encara que l’afició també incita a la velocitat desmesurada, que tants morts provoca.