Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dijous, 23 de setembre del 2010

EL BLOC LLANÇA UNA CAMPANYA DE SUPORT A LES SOCIETATS MUSICALS VALENCIANES

La formació valencianista es reunirà amb les societats per mostrar tota la tasca feta en defensa de les bandes, escoles de música i conservatori i arreplegarà les seues inquietuds i necessitats. Els càrrecs públics i orgànics del partit es posen a disposició de les entitats musicals per a defensar la cultura valenciana que margina el Consell de Camps.


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està mobilitzada davant del incompliments del Consell, tant pel que fa a la Conselleria de Cultura com a la d’Educació, ja que de la primera depén l’activitat de les bandes i de la segona les escoles de música.

El BLOC-Compromís, ha seguit de prop la situació de les bandes, per part de Josep Maria Pañella, qui ha estat en contacte amb la federació des d’abans de ser diputat de Compromís i, encara més, des de l’entrada a Les Corts. Això ha propiciat que fórem els primers en presentar iniciatives que correspongueren a les seues peticions mitjançant esmenes als pressupostos, preguntes parlamentàries i Proposicions No de Llei.

El Govern valencià no només no ha tingut en compte les seues peticions sinó que els ha enganyat amb promeses falses i enlloc de millorar els ha disminuït dràsticament les ajudes. La crisi no pot esgrimir-se com a causa, ja que les promeses arranquen d’abans del retorn del BLOC-Compromís a Les Corts. El PP els castiga perquè no són dòcils, perquè expliquen la realitat en les seues publicacions. Per una altra part, la federació, ha rebut positivament les nostres aportacions i no ho ha amagat sinó que ho han explicat amb noms i cognoms a les seues notes de premsa; avui tenim una relació fluida i positiva amb la presidència.

El BLOC-Compromís vol canviar eixa situació de discriminació i marginació i eixe és el principal motiu de la campanya “Música i Fets. El BLOC amb les bandes de música”, i per això ha mobilitzat als seus càrrecs públics i orgànics perquè es reunisquen amb les societats musicals per a presentar-los la faena feta en les Corts i, el més important, recopilar dades dels problemes que tenen en cada escola de música per a preparar iniciatives parlamentàries, mocions en els ajuntaments i al·legacions als pressupostos de la Generalitat per a rectificar el greu error que ha comés el govern de Camps contra la cultura musical valenciana.

1 comentari:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Tota acció cultural serà ben rebuda per nosaltres. Endavant!