Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimecres, 1 de setembre del 2010

La pitjor sanitat de l'Estat



Els valencians tenen el servei “més deficient”, segons l'informe de la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública


Un nou indicador situa la sanitat valenciana com la pitjor de tot l'Estat. Segons un informe de la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública, els valencians patim els serveis sanitaris “més deficients”, pitjors que els dels madrilenys, gallecs i canaris, que també figuren en el furgó de cua.
En una taula on la màxima puntuació possible és 78 i la mínima 19, la sanitat valenciana obté 26 punts. La millor, la Navarra, n'aconsegueix 56. Madrid, amb 37, Catalunya (42) o Castellà i Lleó (50) en són uns altres exemples.
Des de que aquesta entitat va començar a fer aquest tipus d'informes (2004), el País Valencià ha ocupat l'últim lloc del rànquing sistemàticament, llevat de 2006, que va ser penúltima, per davant de Múrcia.
L'estudi avalua paràmetres, com ara la despesa sanitària per habitant, nombre de llits, farmàcia, atenció primària o recursos humans disponibles. En quasi tots els casos, la sanitat valenciana apareix a la cua.