Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dilluns, 11 d’octubre del 2010

ALMÀSSERA i el PLA d'ACCIÓ TERRITORIAL DE PROTECCIÓ L'HORTA DE VALÈNCIA (3)

Hem de dir, amb claredat, que ens pareix adequades les hipòtesis de partida, així com les conclusions derivades de l'important treball d'anàlisi realitzat pels tècnics de la Conselleria, fent-se ressò de les conclusions dels equips de recerca a les Universitats. Però també cal dir que havent fer un diagnòstic excel•lent (tota obre humana és millorable) s'ha presentat comparativament una pobre dimensió en les accions proposades. Es per això també, que el BLOC no s'aturarà amb la presentació de les corresponents al•legacions, pensem seguir i exigir (a més de la incorporació de les propostes fetes) l'aprovació amb rang de Llei del desenvolupament d'este Pla, amb l'adequada dotació als pressupostos de la Generalitat.

El PATPHV actual renuncia a qualsevol intent de recuperació de territori i es circumscriu tímidament al que ha considerat territori històric i no a tot el que hi ha de valuós, a tot el que compleix les característiques exigibles. Caldria haver segut més ambiciós i, en compliment dels objectius establerts, haver-hi reclamat territori per a la protecció en compte de limitar-se a protegir el que quedarà quan altres planejaments ocupen tot el territori que els siga necessari. Fins i tot caldria haver inclòs esta política de recuperació permanent entre els objectius i estratègies.

Un conjunt de grans infraestructures per ara inexistents, o per definir o en diferents estats de tramitació, han segut assumides pel PATPHV, tot i entrant en contradicció amb els seus objectius. Cap d'estes infraestructures té l'objectiu prioritari de millorar les condicions de vida dels habitants de l'Horta. L'anàlisi que fa el propi Pla adverteix, explícitament algunes vegades, del risc fatal que estes infraestructures suposen. Cabia esperar, per tant, com a mínim una crítica més contundent i, en conseqüència, la imposició de fortes exigències o la proposta d'alternatives, en compte de parlar d'integració paisatgística, quan moltes vegades ho és a costa de l'ocupació de més terrenys d'alt valor. Es troba a faltar ací el compromís de la Conselleria d'Infraestructures, que sembla que ni tan sols ha participat en la redacció, més enllà d'informar del plans que tenia per al territori afectat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara si que l'esteu tractant com toca.