Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Crida del Centre d'Actuació Valencianista pel 9 d'Octubre de 2010 : VALENCIANS, SOM UNA NACIÓ


El dissabte dia 9 d'Octubre que ve, es compliran 772 anys que el nostre rei En Jaume, pare de la Pàtria Valenciana, va entrar als carrers del Cap i Casal dels valencians, des d'on va fundar el Regne de València. Han sigut 772 anys de vida d'un poble, el poble valencià, plens d'alegries i, també, de penes.




Els valencians hem patit derrotes ben grosses, però també donem signes de recuperació i de vitalitat. Més de tres segles després de la invasió violenta de la nostra terra, de l'eliminació forçosa de les nostres institucions, de l'inici de la persecució sistemàtica de la nostra cultura, els valencians hem recuperat una part d'aquell autogovern, amb poder polític, oficialitat de la llengua i integritat territorial.



Encara que són molts els reptes, els perills i els atacs a què ens enfrontem i que ens queda molt per fer si volem assegurar la continuïtat del Poble Valencià, cada dia en som més els valencians que, amb goig, il.lusió, esperança i valentia, ens comprometem a assegurar la nostra identitat de cara al futur. Un dia que, especialment, no podem defugir eixa lluita és el 9 d'Octubre, la "Diada Nacional de la Pàtria Valenciana", en paraules de Nicolau-Primitiu Gómez i Serrano, l'històric president de Lo Rat Penat.



En eixe sentit, la Processó Cívica del matí del 9 d'Octubre en homenatge a la Senyera, davant de l'Ajuntament del Cap i Casal valencià, ha sigut històricament un acte de reafirmació valencianista davant de la societat, en el qual tots els ciutadans valencians de bé que han volgut, han mostrat el seu sentiment i la seua pertinença al Poble Valencià, com també la seua voluntat de seguir sent-ho en el futur.



Al crit de "¡Visca València lliure!", centenars i milers de valencians s'unien a eixa celebració durant els anys de la II República, en un ambient d'eufòria col·lectiva, d'ambició i d'il·lusions. Lamentablement, els nostres anhels i desitjos més preats foren tallats de soca-rel per l'acció violenta dels adversaris del nostre poble. Ara, en exercici de la llibertat individual i col·lectiva que consagra el nostre Estatut, de tots nosaltres depén recuperar i multiplicar l'esperit d'unitat i d'il·lusió ambiciosa que, com a país, necessitem per a seguir avant.



Durant els darrers anys, però, assistim a un intent organitzat d’una sèrie de grupuscles obertament feixistes, violents i antivalencians per a segrestar la Processó Cívica del matí del 9 d’Octubre, furtant-la als valencians per la força i imposant el seu projecte de persecució, agressions i odi contra la nostra societat. Davant d’eixa situació d’emergència, es fa més necessària que mai la implicació directa de tots els valencians conscients i, especialment, de tots els càrrecs públics valencianistes, que deurien demostrar el seu compromís assistint junts a la marxa o, en cas d’impossibilitat, animant els seus col·lectius a fer-ho.



Per tot això, des del Centre d'Actuació Valencianista, fem una crida a totes les persones i organitzacions valencianistes per a que, independentment de les idees que ens hagen separat en el passat, manifesten la seua adhesió i ens unim tots el dia del Poble Valencià per a homenatjar la Senyera i garantir que totes les persones de bé puguen estar presents en l’acte, que pertany a tots els valencians.







Centre d'Actuació Valencianista





Ciutat de València, octubre de 2010

3 comentaris:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Endavant!

Anònim ha dit...

Què actes públics es faran a Almàssera en la Diada Nacional?

Si l'Ajuntament pensa fer alguna cosa, caldria que ho comunicara a totes les entitats locals, fent una notificació massiva.

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

De moment no sabem res. Suposem que informaran.