Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 5 d’octubre del 2010

ALMÀSSERA i el PLA d'ACCIÓ TERRITORIAL PROTECCIÓ HORTA VALÈNCIA (1)

El Projecte de Decret del Consell sobre el Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta de València (PATPHV) segueix el seu recorregut de tramitació. Fins al 30 de setembre (termini que havia sigut prorrogat) va estar en període d'Informació pública amb l'objecte que la ciutadania i les seues institucions i entitats de tota mena puguen presentar, en temps i forma, les al·legacions que consideraren oportú.



Com sempre passa en estes coses, la Generalitat se sustenta prou en les iniciatives dels ens locals (Ajuntaments i Mancomunitats, perquè de Comarques encara no han sigut promulgada la Llei corresponent com ho estableix l'Estatut valencià). Per això, la informació arriba on arriba i la cosa va per barris. És a dir, en alguns pobles els ciutadans i ciutadanes s'han pogut assabentar i en altres, però, hores d'ara encara no saben què és això del PATPHV.



El BLOC, des d'estes mateixes pàgines, ha realitzat alguna referència sobre el tema. Però tornem sobre el tema i ho continuarem fent, i això per tres motius: perquè és una llei que ens afecta tots els veïns i veïnes, sense diferenciació del pensament polític o grup socials al que pertanyem; perquè és una llei d'una transcendència que va més enllà de la nostra generació i afectarà la dels nostres fill; i perquè en el que resulte finalment d'aquesta llei seran les regles de joc, d'ara endavant, d'actuació sobre un territori feble com és l'Horta (actuacions com són: activitats econòmiques i productives, infraestructures de comunicació, zones d'especial protecció, construccions i sistemes hidràulics i la seua conservació, etc., etc).



Voldríem a través d'una sèrie d'entrades en aquest blog presentar una sèrie de consideracions que sobre este Pla ha presentat la Conselleria i que ràpidament hi ha esta contestat pels Ajuntaments governats pel mateix partit polític que (teòricament) governa la Generalitat. En el nostre ànim no està presentar les contradiccions (que hi són) sinó proporcionar informació i, sobretot, iniciar un debat abans que la tramitació del Decret siga una realitat normativa. Cal assenyalar que aquestes consideracions han sigut remeses (per registre d'entrada tant a l'Alcaldia del nostre Ajuntament com a la Directora General de Territori i Paisatge) pel BLOC.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fora interesant que penjareu més informació sobre el tema.

Anònim ha dit...

Ja era hora que parlareu del tema!

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Tot arriba i és cert que cal aportar informació sobre este tema. Informació que anem a proporcionar en succesives entrades al blog.