Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Fran Ferri: “No poden emmordassar milers de ciutadans amb l'aturada de la ILP”

Des del BLOC JOVE denuncien la doble moral del PSOE, que recolza davant la galeria la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres i l'ha volguda refusar a Madrid, sense ni tan sols tramitar-la.


 
 
  El govern espanyol ha volgut rebutjar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, impulsada per Acció Cultural del País Valencià, impulsada per tal de garantir les emissions de les televisions en els territoris de l'estat que comparteixen llengua. Segons s'ha fet públic este dilluns, el govern espanyol “no presta conformitat a la seva tramitació” perquè l'aprovació de la ILP “tindria com a conseqüència un augment dels crèdits pressupostaris”. Finalment, la mesa del Congrés n'ha demanat explicacions i deixa oberta la tramitació.


El secretari general del BLOC JOVE, Fran Ferri, ha destacat que este és un "menyspreu del govern a l'expressió democràtica dels ciutadans"; el PSOE es posa, una vegada més, al mateix nivell que el PP, ja que, a la pràctica, "posa un nou obstacle a les emissions de TV3 al País Valencià".

Els joves valencianistes volen fer veure que, una vegada més, el PSOE ha mostrat la seua vertadera cara i fan una crida als valencianistes que resten creient que algun dia el PSPV poguera tornar a existir, per treballar units i no sofrir mai més humiliacions com la perpetrada pel govern de Zapatero. I, igualment, demanem als membres de les JSPV que òbriguen els ulls i que vegen de quina pasta estan fets els del PSOE.

“Què li ha de dir Zapatero i els seus homòlegs valencians, catalans i balears als milers de ciutadans a qui han volgut tallar la veu? Què li ha de dir Zapatero als seus votants, militants i simpatitzants valencians, balears i catalans, després d'intentar carregar-se d'una tocada una iniciativa duta a terme des de la societat civil? Què els dirà a les JSPV, que recolzaren la manifestació, tot i que tímidament, a favor de TV3 al País Valencià?”

Este és un cas més de la doble moral del PSOE. Ho vam viure fa poc quan el PSPV-PSOE s'oposava a les Corts Valencianes que el País Valencià s'adherira a l'Institut Ramon Rull i, alhora, alguns dels seus alcaldes adherien unes poques ciutats. I ara, de nou, amb la ILP: al llarg de la geografia valenciana, alguns representants socialistes han signat recolzant-la “per eixir a la foto”; i el seu partit ni tan volia permetre discutir-la al congrés.

“Acció Cultural va presentar 650.000 signatures favorables a la ILP, que ara han quedat en paper mullat. Més de mig milió de veus, organitzades per demanar, de baix cap a dalt, un dret com el d'accés a una televisió en la seua llengua, no poden ser silenciades”.

2 comentaris:

Fran Ferri ha dit...

El PSOE recolza la ILP el 25 d'abril i ara, a les Corts espanyoles, la rebutja. No es pot estar en missa i repicant.

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

Mai abans s'havia tombat una ILP abans de passar pel congrés. Demanem explicacions.