Discurs de Joan Baldoví en el Debat d'Investidura

dimarts, 5 d’octubre del 2010

El BLOC reclama un Centre de Dia municipal per a gent gran dependent


La Secretària Local del BLOC de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “els Centres de Dia per a gent d’edat avançada amb dependència serveixen per prestar atenció a persones que necessiten ajuda per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària. Les funcions principals d’aquestos centres són mantindre, preservar i millorar la funcionalitat dels usuaris, així com recolzar les famílies, de manera que puguen mantindre la seua vida socio-laboral”.


Brancal ha recordat que “actualment, sols hi ha dos Centres de Dia a la nostra ciutat, els quals no poden donar resposta a la quantitat de persones majors de 60 anys amb problemes de dependència, amb malalties cròniques, amb limitació de la seua autonomia, o amb necessitats d’atenció sociosanitària especialitzada, supervisió mèdica i rehabilitació. Tots aquests serveis, en la major part dels casos, no es poden prestar adequadament al domicili”.La Secretària Local del BLOC ha comentat que “els dos Centres de Dia que hi ha al terme municipal són un de la Creu Roja i un altre gestionat per una empresa privada i amb titularitat pública autonòmica. Altres poblacions com Almassora, la Vall d’Uixó o Les Coves de Vinromà tenen Centres de Dia municipals, per tant entenem que una població com Castelló no és de rebut que no en tinga cap”.

Brancal ha recordat que “ens sembla molt bé fer activitats d’entreteniment, balls, olimpiades i concursos, però el treball de l’Ajuntament en l’àrea de gent gran no s’hauria de reduir a açò. A la gent gran que acudisca ara a la Fira del Major els tranquil·litzaria més saber que tindran un lloc on estar quan la seua salut es deteriore, un lloc on els atendran bé i que, a més a més, la seua família no haurà de deixar la faena per poder atendre’ls”.

Finalment, la representant del BLOC ha comentat que “a Castelló, a més a més, hi ha possibles ubicacacions ben adients per a aquest Centre de Dia. Una podria ser l’actual comissaria, que en breu quedarà buit; l’Ajuntament podria sol·licitar a la Diputació que el cedira”.

1 comentari:

Bloc Nacionalista Valencià Almàssera ha dit...

A Castelló heu confeccionat una molt bona llista! Endavant!